Schrijfwedstrijd

Ben jij fan van Marcel van Roosmalen en kan je zelf ook een reportage schrijven? Doe dan mee met de schrijfwedstrijd “Schrijf een reportage als Marcel van Roosmalen”.

De bekende journalist, schrijver en tv-ster Marcel van Roosmalen reist met zijn Totaal3 on tour door Nederland. Hij brengt (zijn) literatuur naar dorpen zonder boekhandel, en op vrijdag 28 juni strijkt hij neer in het prachtige Witte Kerkje in Abbekerk. Ter ere van zijn komst organiseren we een unieke schrijfwedstrijd voor alle creatieve West-Friezen!

Schrijf je eigen reportage in de stijl van Marcel van Roosmalen!

Ben je een geboren verhalenverteller met een scherp oog voor detail en een vlotte pen? Woon je in West-Friesland en ben je trots op je prachtige regio? Dan is dit jouw kans om te schitteren! Ga op pad, verken je omgeving en schrijf een boeiende reportage (max. 300 woorden) over een bijzondere gebeurtenis in jouw geliefde West-Friesland.

Laat je inspireren door de unieke reportagestijl van Marcel van Roosmalen. Hij combineert journalistiek met poëzie en weet als geen ander de schoonheid van alledaagse momenten te beschrijven. Laat je zintuigen prikkelen, beschrijf wat je ziet, ruikt en hoort, en breng je eigen observaties met passie over op papier. Vergeet niet: details maken je verhaal tot leven!

De winnaar mag op 28 juni zijn of haar reportage presenteren tijdens het bezoek van Marcel van Roosmalen aan het Witte Kerkje. De allerbeste reportage-schrijver van Nederland (zeg maar gerust van Europa), Marcel van Roosmalen dus, zal naast je zitten en jouw reportage voorzien van zijn bekende genuanceerde commentaar en opbeurende tips.

Naast eeuwige roem en waardevolle feedback van Marcel himself, krijg je een mooie publicatie op onze website en het geld van je toegangskaartje terug. En wie weet zelfs een onvergetelijke foto met Marcel!

Dus lieve mensen: Ga op pad! Trek het veld in en kom terug met een ijzersterk verslag waarin ook jouw persoonlijke observaties doorklinken. Dit is je kans om West-Friesland op de kaart te zetten, en de heer Van Roosmalen en de andere liefhebbers van dit met uitsterven bedreigde genre, te laten horen (en lezen) hoe trots je kunt zijn om in deze streek te wonen. Het is wél fijn om op het platteland te wonen, toch?

Waar wacht je nog op?

Pak je pen en laat je creativiteit stromen! Stuur je reportage (max. 300 woorden) vóór 22 juni 2024, 10:00 uur in via totaal3@stichtinghetwittekerkje.nl. Zo heb je de hele langste dag van het jaar nog de tijd voor jouw meesterwerk!

Marcel van Roosmalen live in Abbekerk

Marcel van Roosmalen zal op 28 juni natuurlijk wat van zijn eigen juweeltjes van reportages uit de bundel Totaal 3 voordragen. Hij zal zelf worden geïnterviewd en er is veel ruimte voor vragen uit de kerkbanken.

Kaartjes

Je kunt natuurlijk ook “gewoon” alleen een kaartje kopen en op 28 juni genieten van de man die met zijn literaire journalistiek de kloof dicht tussen verslaggeverij en moderne poëzie.

We hopen je te mogen verwelkomen op 28 juni in Abbekerk voor een onvergetelijke avond vol literatuur, humor en West-Friese gezelligheid!

Veel succes met het schrijven van jouw reportage!

Scroll naar boven